Nieuws

Succesvol professionaliseringstraject

5 november 2018 — Wetenschapsknooppunt Delft

Donderdag 1 november was de tweede bijeenkomst van “Ontwerpend Leren met Real Life opdrachten” bij Lucas onderwijs. Vol enthousiasme gingen de deelnemers aan de slag om een ontwerpprobleem uit de praktijk op te lossen.

Lees meer

Aan de slag met onderzoeksvaardigheden

2 november 2018 — Wetenschapsknooppunt EUR

Wil jij tools gebruiken om leerlingen te coachen bij onderzoekend leren? Wil jij voor leerlingen inzichtelijk maken aan welke vaardigheden ze werken? Maak dan gebruik van het vernieuwde onderzoeksvaardigheden raamwerk.

Lees meer

W&T Curriculum Café

1 november 2018 — Wetenschapsknooppunt ZH

Wij zijn benieuwd naar uw mening wat leerlingen basisonderwijs moeten kennen en kunnen binnen het domein Mens & Natuur. Tijdens de W&T Curriculum Cafés op 13 en 15 november kunt u uw feedback geven.

Lees meer

Werkstuk=meerwaarde

31 oktober 2018 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Leerlingen in het basisonderwijs kunnen een werkstuk over hun onderzoek maken, zoals leerlingen in het voortgezet onderwijs een profielwerkstuk schrijven en studenten een scriptie. Het werkstuk is de ultieme verwerking van het geleerde.

Lees meer

In the picture: Paschalis

31 oktober 2018 — Wetenschapsknooppunt Leiden

In deze nieuwe rubriek laten we inspirerende scholen aan het woord over W&T en OOL-onderwijs. In deze editie: Ruud Smitshuysen van de Paschalisschool in Den Haag.

Lees meer