terug naar overzicht

Geannuleerd: Ontwerpen en onderzoeken met kleuters

De kinderen van nu zijn de onderzoekers en ontwerpers van onze toekomst. Waarom zou je niet hun unieke kennis en vaardigheden aanboren? Leerlingen zitten boordevol goede ideeën en creatieve oplossingen.

In deze workshop leer je hoe je dit bij leerlingen kunt stimuleren en op een goede manier tot uiting kan laten komen, waardoor ze allerlei vaardigheden ontwikkelen Een open houding en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen zijn hierbij erg belangrijk. Er wordt aandacht besteedt aan hoe je in kunt spelen op de vragen, problemen en behoeftes vanuit de leerlingen of hoe je deze in de klas zou kunnen laten ontstaan. Verschillende “good practices” en praktische werkvormen komen aan bod. Door goed te observeren en te luisteren kun je de leerlingen op de juiste manier te begeleiden in het proces. Na afloop van de workshop weet je als leerkracht hoe onderzoekend en ontwerpend leren ingezet kan worden in de onderbouw en heb je voldoende bagage om direct zelf in de klas aan de slag te gaan.

Elementen:
– onderzoeken en ontwerpen vanuit een prentenboek
– creëren van empathie en inlevingsvermogen
– taalontwikkeling door W&T onderwijs

Praktische informatie:
– doelgroep: m.n. voor leerkrachten groep 1-3
– datum: 14 mei, tijd: 16:15-18:00, locatie: Teaching Lab TU Delft
– kosten: € 50 per deelnemer (gratis voor medewerkers van partner-schoolbesturen)

NB: medewerkes van Lucas Onderwijs en SCO Delft dienen zich aan te melden via de website van hun eigen Academie.

De workshop gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Uiterlijk een week van te voren krijgt u hier een bevestiging van.