18 mei Meet-Up basisonderwijs
 
18 mei Meet-Up basisonderwijs
 
 

Op 18 mei komen we samen in Leiden om kennis uit te wisselen over Wetenschap & Technologie, Onderzoekend en Ontwerpend Leren, ruimtelijk inzicht, perspectieven en vaardigheden. Met de laatste wetenschappelijke inzichten! 

 
 
 
 
 

Meet-Up

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland in samenwerking met wetenschappers van het Europese Sell STEM project, waarin onderzoek wordt gedaan naar ruimtelijk inzicht.

Programma

13.30   Opening
13.45   Keynote over perspectiefgericht onderwijs
14.30   Pitches workshops
15.00   Pauze/uitwisseling
15.30   Workshops
16.40   Plenaire afsluiting/borrel

Workshops

Onderstaande workshops worden tijdens de bijeenkomst toegelicht via pitches, waarna deelnemers een workshop kiezen om te volgen.

 
 
perspectieven-1

Hoe kun je onderwijs maken vanuit perspectieven?

Perspectieven zijn verschillende manieren van kijken, denken en werken, waarmee elk onderwerp of thema vanuit verschillende kanten bevraagd worden en leerlingen op zoek gaan naar antwoorden. Deze workshop is vormgegeven als een vakoverstijgende ontwerpsessie, door Wetenschapsknooppunt Leiden.

 
 
onderzoeksvaardigheden_nieuwmodel-01-2

Ontdek en Oefen OOL vaardigheden

In deze workshop worden de vaardigheden die je nodig hebt voor Onderzoeken en Ontwerpen  geschetst en ervaren de deelnemers ook zelf wat het inhoudt en hoe dit praktisch in de klas kan worden toegepast. Door Rowan Beijk-Huijgen (WK | EUR) en Eveline Holla (WK | TU Delft)
 
 
images

How to raise the spatial ability of your pupils?

In this workshop, you will learn: Why are spatial skills essential in the early years and throughout life? With research-informed classroom experiences of teachers, you will learn how to incorporate spatial thinking in your classrooms. Deze workshop wordt gegeven in het Engels door TU Delft onderzoekers Rohit Mishra, die zich richt op 3-6 jarigen en Caiwei Zhu, die zich richt op 9-12 jarigen met als thema biomimicry.
 
 
boe-10-1024x683

Ruimtelijk inzicht als succescriterium voor STEM

Ruimtelijk inzicht is een belangrijke basisvaardigheid. Als je ruimtelijk inzicht goed is ontwikkeld, dan is de kans groter dat je succesvol bent in vakken en loopbanen gerelateerd aan natuurwetenschap, techniek, ontwerpen en wiskunde (STEM). Onderzoekers Dietsje Jolles, Marian Hickendorff en Ineke van der Ham (Universiteit Leiden) vertellen er alles over.

 
 
 
 
 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het online aanmeldformulier. Er zijn aan deelname geen kosten verbonden. Aanmelden is mogelijk tot 12 mei 2022.

Locatie

Universiteit Leiden, Pieter de la Courtgebouw (op loopafstand van Centraal Station Leiden).

 
 
QR-code Leiden2022 Meet up

Deze bijeenkomst vindt plaats in Leiden in het kader van Leiden European City of Science 2022.
 
 
 
 
-
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670