Nieuwsbrief oktober 2014 Wetenschapsknooppunt ZH
 
 
Kirsten bij dag vd chemie
Workshop ontwerpend leren of onderzoekend leren

De leerkracht maakt het verschil! Creatief ontwerpen of een onderzoeksproject in uw klas? Op 5 november wordt u in een workshop van 1 dagdeel ondergedompeld in de didactiek van onderzoekend leren. Op 11 maart 2015 kunt u de workshop ontwerpend leren volgen. U kunt deze workshops ook als teamscholing aanvragen.

 
 
Lespakket 'Weer en klimaat' gelanceerd
Lespakket 'Weer en klimaat' gelanceerd

Terwijl secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN zich in New York met wereldleiders buigt over de gevolgen van klimaatverandering, werken ruim 300 leerlingen in Den Haag aan concrete klimaatacties die zij zelf kunnen uitvoeren.

Lees meer
 
 
Kindercollege over Jongeren en Mobiele telefonie in Vietnam en Laos
Kindercollege over Jongeren en Mobiele telefonie in Vietnam en Laos

Dr. Roy Huijsmans – sociologisch onderzoeker naar jeugd en kinderen in Zuidoost Azië – vertelt over zijn onderzoek in de grensgebieden van Laos en Vietnam. Kinderen van groep 7 en 8 zijn welkom.

Lees meer
 
 
Zomerschool
Ontdekkingen op de zomerschool: van experimenteren met zand en water tot overstromingen in Japan

Dit blog gaat in op het stimuleren van rijke communicatie en het schrijven met kinderen die net groep 3 hebben verlaten, aan de hand van hun eigen ontdekkingen.

Lees meer
 
 
jetnet
Parels maken - Pilot Jet-Net Junior

Wetenschapsknooppunt ZH| TU Delft (WKZH) voert  samen met Shell en Stichting C3 een Jet-Net Junior pilot ‘Parels maken’ uit in regio Zuid-Holland in de komende drie jaar. Binnen deze pilot zullen Shell-ouders en leerkrachten samen een aantal lessen verzorgen met als didactiek ‘ontwerpend’ en ‘onderzoekend’ leren. 

Lees meer

 
 
Nu inschrijven voor Beleggr!
Nu inschrijven voor Beleggr!

Beleggr is een interactief online spel waarin leerlingen uit groep 8 kennismaken met de wereld van beleggen. Om te scoren moeten kinderen vakoverstijgend denken en handelen. Iedereen kan meedoen.

Lees meer
 
 
Hortuskids.nl
Hortuskids.nl

De Hortus botanicus in Leiden heeft speciaal voor kinderen een website gemaakt, met tips voor spreekbeurten, werkstukken en schoolprojecten.

Lees meer
 
 
Hoe stel je een onderzoeksvraag op?
Hoe stel je een onderzoeksvraag op?

Om het onderzoeksproces van leerlingen goed te begeleiden, is het instructiefilmpje 'Hoe stel je een onderzoeksvraag op?' ontwikkeld, vol suggesties en voorbeelden voor zowel leraren als leerlingen.

Lees meer
 
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman

071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla

015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen

010 408 9670