Alle Scholen Verzamelen!
 
Alle Scholen Verzamelen!
 
 

Alle Scholen Verzamelen: 28 mei 2021

 
 
 
 
 

Met de klas mee werken aan écht onderzoek... Dat is wat groepen 7 en 8 doen tijdens Alle Scholen Verzamelen 2021. Dit is een initiatief vanuit alle Wetenschapsknooppunten van Nederland, daarom vertellen we je in onze nieuwsbrief graag wat meer over dit leuke evenement.

 
 
IMG-20200515-WA0012

Onderzoek waterkwaliteit

Door heel Nederland gaan kinderen uit groep 7 en 8 op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten onderzoeken. Zo kunnen we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Een gezonde rivier is namelijk het resultaat van een gezonde leefomgeving. Hoe beter het met rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat.

 
 

Aanmelden
Samen zetten we ons in voor gezonde rivieren! Helpt jouw klas mee met dit onderzoek?Bekijk hier het filmpje van vorig jaar, om een beeld te krijgen wat deelname inhoudt. Enthousiast geworden? Meld je aan voor 26 maart en doe mee!

 
 
ASVLogo2020 klein

Doe je mee, dan krijg je:

- een interactief webinar van wetenschapper Li An Phoa voor de leerkracht en voor de leerlingen,
- een onderzoekskit voor de leerlingen met meetinstrumenten voor ecologische en chemische metingen die gedaan kunnen worden bij een rivier, beekje of sloot in de buurt van de school,
- lesboekjes voor de leerlingen,
- lesinstructie voor de leerkracht.
 
   
 

Kosten
Meedoen aan Alle Scholen Verzamelen! 2021 is geheel gratis. Wel vragen we de school om een aantal samples en de onderzoekskit terug te sturen naar het lab en Drinkable Rivers, zodat de wetenschappers deze kunnen analyseren en hergebruiken. De verzendkosten hiervan zijn voor de school.

 
 

Global goals

Alle Scholen Verzamelen 2021 sluit aan bij de doelen voor duurzame ontwikkeling van de VN. Binnen deze Global Goals for Sustainable Development zijn 17 thema’s geformuleerd, waarin doelen zijn vastgesteld voor een duurzamer leven. 

 
   
 
 
 
-
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670