Hoe overleven planten? En meer...
 
Hoe overleven planten? En meer...
 
 
onderzoekend leren

Hoe overleven planten?

Nieuw lesmateriaal van het Wetenschapsknooppunt Leiden en de Hortus botanicus Leiden voor groep 4/5. Inclusief een digitaal kijkje in de hortus en een eigen schoolpleinonderzoek!

 
 
IMG_5783

WK TU Delft in the picture

Lees op de nieuwe website van WK TU Delft alles over actueel onderzoek, ontwikkeling nieuw lesmateriaal én workshops in het Teaching Lab Delft. 

 
 
Gratis drieluik onderzoekend leren

Drieluik onderzoekend leren

Na het succes van onze kindercolleges van vorig jaar, hebben wij besloten dit cadeau aan de stad te prolongeren en komen wij dit jaar met een nieuwe serie!

 
 
melkpakopener

Hoe beoordeel je ontwerpen?

Hoe kun je een ontwerpproject van leerlingen beoordelen? Een cijfer dekt de lading vaak niet. Hoe maak je zichtbaar wat leerlingen hebben geleerd tijdens zo’n creatief ontwerpproces? Ontdek het tijdens de workshop op 21 november TU Delft.

 
 
festival-uitgelicht-400x300

Mini-wetenschapsfestival

In een geur van poffertjes vond op zaterdag 5 oktober, tijdens de Week van de Biologie en het Weekend van de Wetenschap, een mini-wetenschapsfestival voor kinderen plaats in Leiden.

 
 
Unieke kans voor nieuwkomers in Nederland

Unieke kans voor nieuwkomers in Nederland

Speciaal voor leerlingen die net in Nederland zijn komen wonen biedt het Wetenschapsknooppunt van de EUR een uniek project “Onderzoekend Leren” waarin kinderen met behulp van intensieve begeleiding aan de slag gaan met onderzoek.

 
 
tilly

Afscheid van Tilly

Vanaf 13 oktober kan Tilly Schildt, boegbeeld van Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam, eindelijk gaan genieten van een welverdiend pensioen, na 47 trouwe dienstjaren bij de EUR. We missen haar nu al verschrikkelijk...

 
 
Curriculum.nu: Onze visie op een verantwoorde leerlijn voor ontwerpend leren

Curriculum.nu: onze visie

Wat worden de nieuwe doelen voor het leergebied Mens en Natuur? Hoe wordt er in het basisonderwijs een goede basis gelegd waar het voortgezet onderwijs op kan aansluiten? En welke plaats krijgen ontwerpen en onderzoeken?

 
 

Meer nieuws:

 
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670