Kinderboekenweek special
 
 

Van 7-18 oktober is het kinderboekenweek, met als thema 'Raar maar Waar'. In deze special een aantal activiteiten uitgelicht.

 
 
codeevent1410
14 oktober: 'Code in je klas'

Wilt u meer doen met coderen en programmeren in de klas? Wilt u weten wat er mogelijk is en wat bij uw school past? Kom dan woensdagmiddag 14 oktober 2015 naar Delft voor de ‘Code in je klas’ informatiemarkt voor basisonderwijs.

Lees meer
 
 
fll-zomerschool2
Een kwestie van gewoon doen

Waarom zijn er zo weinig scholen die echt aandacht voor coderen en programmeren hebben? Maakt onbekend onbemind? Toch is het een kwestie van gewoon doen. Op de 'Code in je klas' markt vertelt een leerkracht groep 7/8 hoe hij maar gewoon begonnen is. Waarmee is hij gestart en waar zijn de leerlingen nu mee bezig?

Lees meer

 
 
zzzland_waterwand_di26-8_05
Onze aanraders voor de Kinderboekenweek (reprise)

Veel scholen zijn zich al op de kinderboekenweek aan het voorbereiden en zijn op zoek naar geschikte boeken en projecten die aansluiten op het thema 'Raar maar waar' over natuur, wetenschap en techniek. In deze blog beschrijft Remke haar favorieten.

Lees meer
 
 
Haas en Mol zoeken een uitweg
Haas en Mol zoeken een uitweg

Haas is zo nieuwsgierig naar de andere kant van de snelweg, dat hij op een dag besluit over te steken. Toen is het ongeluk gebeurd. Haas durft én kan nu niet meer terug naar huis….

Lees meer
 
 
zzzland_waterwand_di26-8_05
Workshops OOL in Pijnacker

Tijdens de kinderboekenweek kunnen in Pijnacker schoolklassen meedoen aan workshops over onderzoekend en ontwerpend leren, verzorgd door stichting C3 en Wetenschapsknooppunt ZH. De lesbrieven komen na afloop via onze site beschikbaar.

Lees meer
 
 
Save the date: Lezing Yong Zhao woensdag 14 oktober in Dordrecht
Lezing Yong Zhao: hoe kweek je onafhankelijke denkers?

Woensdagochtend 14 oktober 2015 houdt Yong Zhao in Dordrecht een interessante lezing voor schoolbestuurders en schoolleiders. Deze lezing gaat onder andere over zijn boek World Class Learners, waarin onderwijs aan een ondernemende generatie centraal staat.

Lees meer
 
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman

071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla

015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen

010 408 9670