Nieuwsbrief juli 2018 Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland
 
 
20180627_161518
Ontwerpen in Beeld: sets gereed

Veel leerkrachten vragen zich af wat leerlingen nu precies leren van een ontwerpproject. Vaak zijn ze verrast door de nieuwe talenten die boven komen. Maar leert ook iedere leerling en zou het nog beter kunnen?

Lees meer
 
 
Aan de slag met onderzoekend leren
Aanbod EUR

Het Wetenschapsknooppunt EUR heeft inmiddels een breed aanbod aan programma’s ontwikkeld voor leerlingen van het PO en het VO.  Aanmelden voor deelname volgend schooljaar kan nu!

Lees meer
 
 
JunWetenschap_0141kl
Aanbod Leiden

Het Wetenschapscongres junior zal in 2019 voor de 4e keer worden aangeboden, het trainingsaanbod zal worden uitgebreid en de lespakketten zijn geactualiseerd. Vraag voor komend cursusjaar de nieuwe versie aan! 

Lees meer

 
 
Verdiepende workshops
Aanbod TU Delft

Komend schooljaar 2018-2019 organiseert Wetenschapsknooppunt TU Delft iedere maand een verdiepende workshop OOL. Met steeds een ander thema, vaak gekoppeld aan actueel onderzoek. Geschikt voor beginners én gevorderden. De eerste vindt plaats op 3 oktober.

Lees meer
 
 
Platform_Beta_Techniek_Zwammerdam_39 (1)
Gratis e-learning OOL

Aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren in de klas? Naast de e-learning ontwerpend leren is nu ook onze e-learning onderzoekend leren beschikbaar via de online leeromgeving van Heutink. Deelname is geheel gratis. 

Lees meer
 
 
3000 wetenschappers in de dop bij de EUR
3000 wetenschappers in de dop

Afgelopen schooljaar gingen 1674 basisschoolleerlingen en 1355 middelbare scholieren en hun docenten aan de slag met Onderzoekend Leren via Wetenschapsknooppunt EUR. Daarnaast zijn er nog eens 155 docenten geprofessionaliseerd.

Lees meer
 
 
cortegeleiden
Meet the professor

Op 8 februari 2019 geven hoogleraren van de Universiteit Leiden les aan groep 7 in Leiden en Den Haag. In 6 voorbereidende lessen zullen de leerlingen proberen te ontdekken wie de klas zal bezoeken. Reserveer alvast deze datum!

Lees meer

 
 
 
 
   
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670