Nieuwsbrief Wetenschapsknooppunten ZH november 2018
 
 
eur-vaardigheden-voorkant2
Aan de slag met onderzoeksvaardigheden

Wil jij tools gebruiken om leerlingen te coachen bij onderzoekend leren? Wil jij voor leerlingen inzichtelijk maken aan welke vaardigheden ze werken? Maak dan gebruik van het vernieuwde onderzoeksvaardigheden raamwerk.

Lees meer
 
 
kerstmicrobit3
Pimp je kerst: Workshop 6 dec met Pauline Maas

De Micro:bit is de meest populaire en betaalbare microcomputer ooit. Pak ze weer eens uit de kast en maak kerst in de klas nu nog leuker met bijvoorbeeld een dansende kerstman.

Lees meer
 
 
Werkstuk=meerwaarde
Werkstuk = meerwaarde

Leerlingen in het basisonderwijs kunnen een werkstuk over hun onderzoek maken, zoals leerlingen in het voortgezet onderwijs een profielwerkstuk schrijven en studenten een scriptie. Het werkstuk is de ultieme verwerking van het geleerde.

Lees meer
 
 
VeloX 8
Droom, Durf, Doe

Woensdag 14 november vindt in Den Haag een inspirerende conferentie voor het basisonderwijs plaats over innovatie en de kracht van het uitproberen. Voor leerkrachten en pabostudenten. Kom jij ook?

Lees meer
 
 
W&T Curriculum Café
W&T Curriculum Café

Wij zijn benieuwd naar uw mening wat leerlingen basisonderwijs moeten kennen en kunnen binnen het domein Mens & Natuur. Tijdens de W&T Curriculum Cafés op 13 en 15 november kunt u uw feedback geven.

Lees meer
 
 
Succesvol professionaliseringstraject
Succesvol professionaliseringstraject

Donderdag 1 november was de tweede bijeenkomst van “Ontwerpend Leren met Real Life opdrachten” bij Lucas onderwijs. Vol enthousiasme gingen de deelnemers aan de slag om een ontwerpprobleem uit de praktijk op te lossen.

Lees meer
 
 
In the picture: Paschalis
In the picture: Paschalis

In deze nieuwe rubriek laten we inspirerende scholen aan het woord over W&T en OOL-onderwijs. In deze editie: Ruud Smitshuysen van de Paschalisschool in Den Haag.

Lees meer
 
   
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670