Nieuwsbrief september 2018 Wetenschapsknooppunten ZH
 
 
ontwerpvaardigheden met achtergrondplaatjes
Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren: hernieuwd!

Download nu de geheel herziene versie van de praktische leidraad ‘onderzoekend en ontwerpend leren’ voor het onderwijs, aangevuld met de ontwerp- en onderzoeksvaardigheden.

Lees meer
 
 
Kiezen maar!
Kiezen maar!

Zijn alle studiedagen voor het komende jaar al ingevuld? Alle W&T lessen al ingepland? Nee? Kijk bij het aanbod 2018-2019 van de Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland voor een leuke, interessante en vooral ook leerzame invulling! Lees meer

 
 
Kijken als een kunstenaar2
Kijken als een kunstenaar

Kunnen we kinderen weer nieuwsgierig laten zijn? Is Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) wel geschikt voor jonge kinderen? Is het mogelijk om de aandacht van kinderen voor langere tijd te behouden? Leer hierover op de workshop woensdag 3 oktober in Delft.

Lees meer
 
 
fablearn-socialmedia-_crop3
Fablearn onderwijsconferentie

Op vrijdag 28 september Maakonderwijs faire met internationale sprekers, workshops en masterclasses. Kom ook en laat je inspireren door de mogelijkheden voor creativiteit, maken en technologie in het onderwijs. Gebruik de kortingscode: 'onderwijspartners'. Lees meer

 
 
Voor alle niveaus
Voor alle niveaus

De onderzoekscyclus is bruikbaar bij elk onderzoek: zowel kinderen op de basisschool als bovenbouw vwo-leerlingen kunnen ermee werken.

Lees meer
 
 
Droom, Durf, Doe
Droom, Durf, Doe

Op woensdag 14 november vindt in Den Haag een inspirerende conferentie voor het basisonderwijs plaats over innovatie en de kracht van het uitproberen. Voor leerkrachten en pabostudenten. Ben jij er ook bij?

Lees meer
 
   
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670