WKZH wenst u een fijne zomer!
 
WKZH wenst u een fijne zomer!
 
 
WvdW2024-WIJDOENMEE-PARTNER-LI-1200x627BEELD-6-OKT

Techkwadraat: wat wilt u?

Het programma Techkwadraat wordt opgezet met als doel technologieonderwijs voor elke leerling toegankelijk te maken. Centrale vraag hierbij is natuurlijk: waar hebben scholen behoefte aan? Laat het ons weten!

 
 
Plaatje IOL

Gezocht: klankbordgroep

Gezocht! Leraren in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voorgezet onderwijs die willen helpen bij het (door)ontwikkelen van open, aanpasbaar leermateriaal gericht op ontwerpend leren. Deelname kan eenmalig (online sessie, 45 min) of langer lopend.

 
 
Nieuwe trainingen

Nieuwe trainingen

Komend cursusjaar zijn er 2 nieuwe trainingen beschikbaar: ‘Versterken begrijpend lezen bij jou in de klas’ en ‘Onderzoekend leren en differentiëren’.

 
 
Gratis online lessenserie over het brein en mentale gezondheid

Gratis lessenserie over het brein en mentale gezondheid

Iets is pas een probleem als je er zelf last van hebt. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld zoveel moeite met concentreren dat school heel lastig is.

 
 
EUR - meet the professor by alexandersantoslima (print)-7

Meet the Professor

Toga aan en trappen maar: in heel Zuid-Holland gingen afgelopen maanden hoogleraren en universitair docenten vanuit de universiteiten op de fiets naar basisscholen om gastlessen te geven.

 
 
Kleuters, ontwerpen en ruimtelijke vaardigheden

Kleuters, ontwerpen en ruimtelijke vaardigheden

In het vorige blog vertelde Leonie over speelvoorkeuren van kleuters en hoe die invloed hebben op een ontwerpopdracht. In dit blog vertelt ze hoe ruimtelijke vaardigheden en ontwerpen met elkaar samenhangen.

 
 
Talentlessen uitgebreid

Talentlessen uitgebreid

Naast Italiaanse lessen worden er nu ook Chinese talentlessen gegeven op de basisschool. De kinderen zijn enthousiast, net zoals de de studenten die lesgeven en de leerkrachten.

 
 
Zomerkorting

Zomerkorting

Flinke zomerkorting op kaartenset ‘Ontwerpen in Beeld’: “Ik kon aan de hand van deze kaarten veel concreter, duidelijker en visueel uitleggen wat leerlingen eigenlijk leren van ontwerplessen in de klas,” aldus 4e jaars pabo-student Lieke.

 
 

Meer nieuws:

 
 
 
 
-
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670