WKZH over kleding onderzoeken, robots, Kenia en meer...
 
WKZH over kleding onderzoeken, robots, Kenia en meer...
 
 

Zo ben je heerlijk bezig met kerstvoorbereidingen en ineens valt alles weer in duigen... Een nieuwe lockdown en voorbereiden op online onderwijs, het zit niet mee. Toch een nieuwsbrief met leuk nieuws en nieuwe plannen. Wie weet geeft dat energie?

 
 
Kleding onderzoeken

Kleding onderzoeken

Op basisschool De Schakel in Leiderdorp hebben de kinderen aan het thema kleding gewerkt met de perspectiefgerichte benadering. Bij dit vakoverstijgende project mochten kinderen zelf hun vragen uitkiezen aan de hand van de brilkaarten. 

 
 
Welke robot is het snelst?

Welke robot is het snelst?

Een van de thema’s van het Erasmus Junior College is Gaming. De kinderen denken al snel dat ze in deze lessen de hele tijd mogen gamen. Alles behalve dat!

 
 
kenia-3

Ontwerpend leren in Kenia

TU Delft student Marten Westerhof ontwierp als afstudeerproject een ontwerponderwijs-toolkit voor kinderen in Kenia. In een serie workshops maken de kinderen zich spelenderwijs ontwerpvaardigheden eigen. Zo ontwierpen ze gebouwen en bruggen voor in hun eigen dorp, en pronkten ze met hun zelfontworpen speelgoedauto’s!

 
 
Samen experimenteren met formatief handelen

Samen experimenteren met formatief handelen

Zes landen, zes klassen, zes leerkrachten, ben jij de leerkracht die meedoet? Vanuit het Delftse Wetenschapsknooppunt organiseren we een uitwisseling tussen zes leerkrachten en zes onderzoekers uit India, Israël, Zweden, Ierland, Engeland en Nederland.

 
 
Redeneren over steekproeven

Redeneren over steekproeven

Ben jij bovenbouwleerkracht op een basisschool (Leiden/omgeving) en vind jij het leuk om met je leerlingen te redeneren over steekproeven? Geef je op voor het project “Redeneren over steekproeven op de basisschool”!

 
 
gettyimages-157421524

Save the date: Meet-up 2022

Voor de agenda's: op woensdag 18 mei 2022 organiseren we vanuit onze drie Wetenschapsknooppunten de Meet-up 'Blik op oneindig' met extra aandacht voor ruimtelijk inzicht en met internationale sprekers. Locatie: Universiteit Leiden.

 
 
asv2

Alle Scholen Verzamelen gaat door

Ook in de jaren 2022, 2023 en 2024 zal een editie van deze citizen science activiteit georganiseerd worden en gaan leerlingen als echte wetenschappers aan de slag.

 
 
library_booktree-small

Fijne dagen!

Wij wensen jullie hele Mooie en Fijne Feestdagen en hopen jullie snel weer te zien in 2022!

 
 

Meer nieuws:

 
 
 
 
-
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670