Gezocht: klankbordgroep
Gezocht! Leraren in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voorgezet onderwijs die willen helpen bij het (door)ontwikkelen van open leermateriaal gericht op ontwerpend leren.
Denk en doe met ons mee
Wetenschapsknooppunt TU Delft doet mee aan Impuls Open Leermateriaal. Het doel is dat leraren de regie nemen in ontwerpend leren door ontwerpactiviteiten op eenvoudige en flexibele wijze af te stemmen op de actualiteit en belevingswereld van hun leerlingen. Dit doen we door tools, projecten en arrangementen op Wikiwijs te zetten.
Your Turn
Your Turn: Aan de slag als echte ontwerpers is een open source lessenserie voor ontwerpend leren voor leerlingen van 9 tot 14 jaar, ontwikkeld door de TU Delft en leraren. Het Your Turn concept is gebaseerd is op het idee van kopiëren, herschikken en aanpassen. Op eenvoudige wijze maak je rond een eigen thema een project door een selectie te maken uit 20 ontwerptools. In dit nieuwe project, ‘Haal meer uit onderzoek en ontwerpend leren’ gaan leraren een eigen draai aan dit materiaal geven. Ook worden meer basismaterialen en didactische adviezen ontwikkeld en ontsloten voor de praktijk.
Wij zoeken leraren die samen met ons aan dit project willen werken. Er zijn drie levels waarop je kunt meedoen:
Level 1 – Eenmalige onlinesessie (45min) over Wikiwijs
Om Wikiwijs goed in te kunnen zetten, willen wij begrijpen hoe leraren het platform gebruiken. Maak jij gebruik van Wikiwijs? Of heb je de website nog nooit bekeken? In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om mee toe doen aan een eenmalige onlinesessie (eind september/begin oktober). Je krijgt een bedankje thuisgestuurd.
Level 2 – Klankbordgroep over Your Turn op Wikiwijs (1x live, max. 3x online)
We gaan graag met je in gesprek over de Your Turn tools die momenteel beschikbaar zijn en hoe deze ingezet en aangepast kunnen worden op Wikiwijs. Vind je het leuk om hierover mee te denken? Geef je dan op via de link onder dit bericht. De live sessie (op 1 oktober) is inclusief lunch of diner (afhankelijk van welke tijdspanne populairder is) en je krijgt een vergoeding voor je inzet. Samen prikken we data voor het vervolg.
Level 3 – Co-creatie (komend schooljaar 2x, loopt door in 2025-2026)
Uiteraard willen we door ontwikkelen, passend bij de behoeften van scholen. Vind je het leuk om nieuwe dingen uit te proberen in de klas en met ons samen te werken aan handige tools en mooie projecten (klein-groot alles mag), kom dan bij onze co-creatie ontwikkelgroep. Vanuit de subsidie kunnen we leraren die in deze groep meedoen een vergoeding betalen voor de uren die je erin stopt.
Via deze link kun je je aanmelden. We zien er naar uit om met je samen te werken!