VWO onderbouw

Lesmateriaal

Op deze pagina vindt u lesmateriaal dat is ontwikkeld door of in samenwerking met Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland.

Aanbod Universiteit Leiden

Aan de slag met een kant en klaar lespakket of onderzoekend leren stimuleren in een werkstukkenwedstrijd? Een professor in de klas of zelf leren over onderzoekend leren? Het kan allemaal!

Meer informatie

Gratis e-learning ontwerpend leren

Met deze e-learning module ‘Ontwerpend leren’ maakt u uitgebreid kennis met de didactiek van ontwerpend leren. De module is ontwikkeld door Heutink in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt TU Delft en ontwerpbureau Meeple.

Meer informatie

Lespakketten

In de lespakketten van het Wetenschapsknooppunt Leiden leren de kinderen gedurende 6 weken over een bepaald onderwerp én leren zij zelf onderzoek doen aan de hand van de onderzoekscyclus.

Meer informatie

iDesign: ontwerp een app

WhatsApp, Facebook, Twitter, Wordfeud... apps maken ons leven een stuk leuker en handiger! In dit project “iDesign“ gaan leerlingen zelf een nieuwe app ontwerpen die brugklassers helpt bij de kennismakingsperiode op de middelbare school.

Meer informatie

Digitale lesmodule Techniek? Doe je ding!

Een praktische digitale lesmodule waarmee leerlingen aan de hand van diverse doe-opdrachten, technische basisprincipes leren, steeds eindigend in een ontwerpopdracht.

Meer informatie

Bronnenwijzer.nl

Gratis wetenschappelijk materiaal voor (profiel)werkstukken, inclusief online cursus open access.

Meer informatie