Special: Nationale Archeologiedagen
 
 
Wetenschapsdag4
Nationale Archeologiedagen

Op 16, 17 en 18 oktober 2015 worden op vele plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd om archeologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Op de website van de Nationale Archeologiedagen staat het totale aanbod aan activiteiten, hieronder de activiteiten in Leiden, Rotterdam en Delft.

 
 
Archeologie Leiden
Activiteiten in Leiden

De Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden opent 17 en 18 oktober de deuren voor de vraag-maar-raak-dagen. Medewerkers helpen bijvoorbeeld om meegebrachte vondsten te dateren en te analyseren. Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert een schervenworkshop en een stadswandeling.

 
 
rotterdam
Activiteit in Rotterdam

Op zaterdag 17 oktober organiseren de archeologen van de Gemeente Rotterdam van 10.00-16.00 uur een Archeologiefestival. Met o.a. een vuursteensmid die demonstreert hoe werktuigen gemaakt werden, een speurtocht voor kinderen en vondsten uit bijvoorbeeld de Middeleeuwen.

 
 
archeologie Delft 2
Activiteit in Delft

De Archeologische Werkplaats Delft organiseert een open dag op 17 oktober van 12.00-17.00 uur. Er kan bijvoorbeeld een mini-opgraving uitgevoerd worden met een troffel. Daarnaast kunnen de depots en diverse werkvertrekken bezichtigd worden en ook komt er een heuse ridder.

 
 
Archeologie werkboek
Archeologie in de klas

Liever in de klas aan de slag met Archeologie? Voor groep 7/8 is lesmateriaal beschikbaar, waarin leerlingen aan de slag gaan met o.a. Caribische archeologie, de Romeinen in Nederland en experimentele archeologie. Ook gaan de leerlingen zelf onderzoek doen aan de hand van de onderzoekscyclus. De lessen worden verzorgd door studenten van de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman

071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla

015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen

010 408 9670