terug naar overzicht

OOL in uw klas?

Tijdens deze teamtraining komt ontwerpend en onderzoekend leren uitgebreid aan bod. Praktische voorbeelden uit de klas vormen de rode draad, waarbij telkens de gestructureerde aanpak van OOL terug komt.

Bij ontwerpend en onderzoekend leren krijgen leerlingen de kans om hun talenten en 21ste -eeuwse vaardigheden te ontwikkelen, zoals nieuwsgierigheid, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Tijdens deze workshop gaat u dat zelf ervaren door middel van het doorlopen van een aantal stappen van ontwerpend leren, aan de hand van een ontwerpprobleem. Hiermee laten we zien dat ontwerpend leren een concrete en laagdrempelige manier is om wetenschap en technologie toe te passen op school en in de klas. Na afloop van de workshop heeft u een veelheid van lesideeën en activiteiten, waarmee u direct aan de slag kunt. 

Tevens kunnen we u helpen bij het vormgeven van eigen OOL-projecten rondom thema’s en methodes die bij u op school spelen. Hierbij gaan we wat dieper in op het stellen van goede ontwerp- en onderzoeksvragen: het startpunt van elk OOL-project.

Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via wetenschapsknooppunt@tudelft.nl