Onderzoek & ontwikkeling

Onderzoek & ontwikkeling

Binnen het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland vindt voortdurend onderzoek plaats en ontwikkelen we nieuwe activiteiten.

Alle Scholen Verzamelen!

Groep 7 en 8 gaan aan de slag als echte onderzoekers. Door heel Nederland verzamelen leerlingen data, die gebruikt worden bij een groot onderzoek. Dit jaar is het onderwerp waterkwaliteit. Inschrijving is nu geopend!

Meer informatie

Your Turn: ontwerp je buitenles

Ben je net zo enthousiast over een les buiten als kinderen? Dan kun je leerlingen zelf ideeën voor een buitenles laten bedenken met de gloednieuwe leshandleiding ‘Ontwerp een buitenles’.

Meer informatie

FABlearn publicaties onderzoek

Op de FABlearn onderwijsconferentie 2018 zijn zes onderzoekspublicaties over Makereducatie in Nederland gepresenteerd. Deze papers kunt u nu hier downloaden.

Meer informatie

Ontwerpen in beeld – aanpak voor evaluatie ontwerpvaardigheden

Ontwerpen in Beeld helpt scholen om doelgericht aan generieke vaardigheden te werken. Leerlingen begrijpen wat ze aan het leren zijn en krijgen meer en vaker specifieke feedback van elkaar en van de leerkracht.

Meer informatie

Co-design with kids

‘Co-design with kids’ richt zich op het ontwikkelen van een praktijkgerichte aanpak voor ontwerpen voor echte opdrachtgevers op basisscholen. De onderzoekers hebben werkvormen uit de echte ontwerpwereld vertaald naar de basisschool.

Meer informatie