Nieuws

Samen experimenteren met formatief handelen

17 december 2021 — Wetenschapsknooppunt Delft

Zes landen, zes klassen, zes leerkrachten, ben jij de leerkracht die meedoet? Vanuit het Delftse Wetenschapsknooppunt organiseren we een uitwisseling tussen zes leerkrachten en zes onderzoekers uit India, Israël, Zweden, Ierland, Engeland en Nederland.

Lees meer

Ontwerpend leren in Kenia

16 december 2021 — Wetenschapsknooppunt Delft

Tijdens zijn afstudeerproject aan de TU Delft ontwierp Marten Westerhof een ontwerponderwijs-toolkit voor kinderen in Kenia. Hij ontwierp en organiseerde een serie educatieve ontwerpworkshops waarin kinderen uit Okana zich spelenderwijs ontwerpvaardigheden eigen maken.

Lees meer

Het WK | EUR en Corona

14 december 2021 — Wetenschapsknooppunt EUR

Helaas kunnen wij ook dit schooljaar niet al onze programma’s in de normale vorm aanbieden. Door de maatregelen hebben wij bijvoorbeeld onze Erasmus Discovery Programme’s moeten annuleren en zullen wij deze op de scholen aanbieden [...]

Lees meer

Welke robot is het snelst?

14 december 2021 — Wetenschapsknooppunt EUR

Een van de thema’s van het Erasmus Junior College is Gaming. De kinderen denken al snel dat ze in deze lessen de hele tijd mogen gamen. Alles behalve dat!

Lees meer

Alle Scholen Verzamelen gaat door!

10 december 2021 — Wetenschapsknooppunt ZH

Ook in de jaren 2022, 2023 en 2024 zal een editie van deze citizen science activiteit georganiseerd worden en gaan leerlingen als echte wetenschappers aan de slag.

Lees meer