terug naar overzicht

6 oktober: Weekend van de Wetenschap

11 juni 2024 — Wetenschapsknooppunt EUR

Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat je het doorhebt. Het is de basis van onze kennis over de wereld om ons heen. Kom jij dit ook ontdekken op ons wetenschapsfestival?

Op zondag 6 oktober 2024 zullen diverse EUR-organisaties, het Wetenschapsknooppunt en diverse faculteiten, kinderen en hun ouders meenemen in de boeiende wereld van wetenschap en techniek op de campus van de Erasmus Universiteit aan de Burg. Oudlaan in Rotterdam. Er zijn diverse workshops en andere doorlopende activiteiten gericht op kinderen van 8 tot 14, maar ook voor de ouders en broertjes/zusjes is er genoeg te doen. 

Heb jij altijd al een robot willen besturen? Of wil jij met behulp van AI de strijd aangaan met je ouders? Dan mag je deze dag niet missen. We willen kinderen inspireren om de wereld om hen heen te ontdekken en begrijpen en we laten zien hoe wetenschap elk aspect van ons dagelijks leven doordringt.  

Kom jij ook ontdekken wat wetenschap op de Erasmus Universiteit inhoudt? We kunnen niet wachten om jullie daar te zien en er samen met kinderen en ouders een leuk en leerzaam weekend van te maken!  

Op dit moment zijn wij druk bezig met de invulling van het programma. Het programma van 2023 staat daarom nog op de website. Vanaf half juli zal deze geüpdate worden.

Aanmelden kan wel al alvast op www.eur.nl/weekendvandewetenschap

 Tot dan!