PO Plusklas

Professionalisering

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen, workshops en nascholingsacitiviteiten.

Webinar Buitenlesdag

Doet u net als ruim 3000 andere basisscholen in NL mee met de nationale Buitenlesdag op 22 september? Grijp dan deze kans om leerlingen zelf een buitenles te laten ontwerpen!

Meer informatie

Creatief ontwerpen: tips & tools

Wil je de creativiteit van leerlingen stimuleren? Wilt je meer afwisselde werkvormen kunnen toepassen in de klas? Hoe kun je fixatie op een eerste idee voorkomen, zodat kinderen (nog) meer out-of-the-box gaan denken?

Meer informatie

Geannuleerd: Doelgericht prototypen – voor de makers

Hoe kun je ervoor zorgen dat een prototype bouwen meer is dan veredeld knutselen? Wat moet je doen als een prototype “mislukt”? Is het mogelijk om deze teleurstelling bij leerlingen te voorkomen?

Meer informatie

Een handige vraag als start

Ontwerpend Leren in je eigen klas invoeren, passend binnen je huidige lesprogramma? Hoe begin je eigenlijk zo’n ontwerpproject en wat is een geschikte vraag?

Meer informatie

Geannuleerd: Presenteren kun je leren

Wegens het geringe aantal aanmeldingen dreigt deze workshop te komen vervallen... Meld u dus snel aan, zodat deze bijeenkomst toch door kan gaan. :-) Ga praktisch aan de slag en ervaar het zelf!

Meer informatie

Inzichten uit onderzoek in de klas: Your Turn

DEZE BIJEENKOMST VERVALT. De eerstvolgende workshop is gepland op 26 maart met als onderwerp: communiceren en presenteren bij ontwerpend leren. Bekijk de agenda voor meer info en het complete overzicht van verschillende bijeenkomsten rondom OOL.

Meer informatie

OOL binnen Wereldoriëntatie

Is het mogelijk om OOL toe te passen binnen aardrijkskunde, biologie of geschiedenis? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen actief aan de slag gaan?

Meer informatie

Geannuleerd: Verrijk je ontwerples met de Maakotheek

Wil je leerlingen beter kunnen ondersteunen in gebruiken en toepassen van Wetenschap en Techniek? Wil je dat leerlingen zelf oplossingen kunnen bedenken en gebruik maken van techniek en technologie? Wil je weten...

Meer informatie

Ontwerpend leren, formatief evalueren

Hoe kun je een ontwerpproject van leerlingen beoordelen? Een cijfer dekt de lading vaak niet. Hoe maak je zichtbaar wat leerlingen hebben geleerd tijdens zo’n creatief ontwerpproces?

Meer informatie

Maak je eigen project

Een speciale projectweek op school? Een bijzonder thema in jouw klas, waarmee je eens extra uit wilt pakken? Hoe kun je zorgen dat al je leerlingen actief betrokken blijven? Welke werkvormen kun je inzetten?

Meer informatie

Een handige vraag als start

Ontwerpend Leren in je eigen klas invoeren, passend binnen je huidige lesprogramma? Hoe begin je eigenlijk zo’n ontwerpproject en wat is een geschikte vraag?

Meer informatie

Jaarplanning 2019-2020 workshops TU Delft

Ook in 2019-2020 verzorgen we vanuit TU Delft verschillende thema-workshops. Binnenkort volgt meer informatie over de diverse workshops, nu alvast de planning.

Meer informatie

Overzicht professionalisering

Overzicht van professionaliseringsaanbod van de Erasmus Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden.

Meer informatie

Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren

Download nu de herziene versie van de praktische leidraad 'onderzoekend en ontwerpend leren' voor het onderwijs waarin leerlingen vanuit verwondering en vragen op zoek gaan naar antwoorden en oplossingen.

Meer informatie

OOL in uw klas?

Tijdens deze teamtraining komt ontwerpend en onderzoekend leren uitgebreid aan bod. Praktische voorbeelden uit de klas vormen de rode draad, waarbij telkens de gestructureerde aanpak van OOL terug komt.

Meer informatie

Aanbod Universiteit Leiden

Aan de slag met een kant en klaar lespakket of onderzoekend leren stimuleren in een werkstukkenwedstrijd? Een professor in de klas of zelf leren over onderzoekend leren? Het kan allemaal!

Meer informatie

Gratis e-learning ontwerpend leren

Met deze e-learning module ‘Ontwerpend leren’ maakt u uitgebreid kennis met de didactiek van ontwerpend leren. De module is ontwikkeld door Heutink in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt TU Delft en ontwerpbureau Meeple.

Meer informatie

Workshop: handvatten voor onderzoekend leren

In deze workshop wordt de onderzoekscyclus gebruikt als uitgangspunt om te leren hoe je zelf materiaal kunt maken voor onderzoekend leren.

Meer informatie

W&T Academie Leiden

Op woensdagmiddag 23 september 2015 vindt de Wetenschap en Technologie Academie Leiden plaats, een professionaliseringsbijeenkomst voor leerkrachten en pabostudenten over onderzoekend leren met als thema: 'Het Verwonderpaspoort geeft toegang tot de wereld van verwondering'.

Meer informatie

Kick-off bijeenkomst Expertisecentrum W&T Zuid-Holland

Tijdens deze kick-off bijeenkomst maakt u kennis met het Expertisecentrum Wetenschap &Technologie Zuid-Holland.

Meer informatie

5 november 2014 – Training onderzoekend leren: “Onderzoekend leren vanuit verwondering”

Door onderzoekend leren met vertrouwen toe te passen, kunnen uw leerlingen een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige houding ontwikkelen en vasthouden. De leerkracht maakt het verschil! Ontwikkel uw vertrouwen in toepassen van wetenschap en technologie.

Meer informatie

Teamscholing ontwerpend leren en onderzoekend leren

Pak die voorsprong! In 2020 moeten alle basisscholen wetenschap en technologie aanbieden. Zorg dat u daar klaar voor bent en professionaliseer uw schoolteam op het gebied van ontwerpend leren en onderzoekend leren.

Meer informatie

‘I get butterflies in my tummy’ – Workshop designing with creativity in the primary school

Workshop by Prof. Clare Benson, director of the Centre for Research and Curriculum Development in Primary Technology at Birmingham City University, UK (English spoken).

Meer informatie

Erasmus Junior College

Verrijkingsonderwijs in wetenschap en onderzoekend leren voor begaafde leerlingen uit groep 7 en 8 en hun leerkrachten.

Meer informatie