Workshop: Kijken als een kunstenaar

Kunnen we kinderen weer nieuwsgierig laten zijn? Is Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) wel geschikt voor jonge kinderen? Is het mogelijk om de aandacht van kinderen voor langere tijd te behouden?

Platform_Beta_Techniek_Zwammerdam_8 vierkantIn deze workshop leer je om op een andere manier te kijken naar de wereld om je heen en hoe je dit in de klas kunt doen. Als je, als leerkracht, leerlingen de aandacht op iets wil laten richten, moeten deze eerst geleerd hebben hoe ze dat moeten doen. Door te oefenen worden de leerlingen niet alleen bedreven in aandacht richten, maar ook in het ontdekken van oorzaak en gevolg. De workshop ‘Kijken als een kunstenaar’ is geschikt voor iedereen, maar de bijbehorende uitgewerkte oefeningen zijn vooral geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 4.

Elementen:
– Het stimuleren van een meer open en brede blik
– Bewust verleggen van de aandacht van leerlingen
– Open houding en procesbegeleider

Tip: Aanvullend op deze workshop is er een handleiding bij dit project, ontwikkeld door leerkracht en onderzoeker Annemarie Roel:

http://www.wetenschapsknooppuntzh.nl/activiteiten/kijken-als-een-kunstenaar


Praktische informatie:
– doelgroep: m.n. voor leerkrachten groep 1-4
– datum: nader te bepalen, tijd: 14:00-16:00, locatie: Teaching Lab Delft
– kosten: € 40 per deelnemer (gratis voor medewerkers van Lucas Onderwijs)

De workshop gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Uiterlijk een week van te voren krijgt u hier een bevestiging van.