Nieuwsbrief oktober 2016 Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland (Leiden, Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam)
 
 
DSC02226_bewerkt

De Wetenschapsknooppunten Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een raamwerk te ontwikkelen van vaardigheden die leerlingen nodig hebben voor onderzoekend- en ontwerpend leren.
Lees meer

 
 
Kinderboekenweek_nieuwsbrief_geknipt

Op 5 oktober weer van start gegaan: de kinderboekenweek! Wetenschapsknooppunt TU Delft en ontwerpbureau Meeple hebben een leuke ontwerpcasus ontwikkeld met het thema "Voor altijd jong!". Tot en met 16 oktober kunt u hiermee aan de slag in de klas. 
Lees meer

 
 
Leyden Academy - Noordwijkse School

Tijdens de kinderboekenweek staan opa’s en oma’s centraal. Een goede gelegenheid voor Leyden Academy en Wetenschapsknooppunt Leiden kinderen mee te nemen in de wereld van vitaal ouder worden.
Lees meer

 
 
geneeskunde e-tivity

Ook op een laagdrempelige manier aan de slag in de klas met een les onderzoekend leren? Dat kan nu wel heel gemakkelijk met de E-tivities.  
Lees meer

 
 
Werkvorm_vb_in de klas2

Om het leren en evalueren van 21e eeuwse vaardigheden tijdens de ontwerplessen doeltreffend en makkelijk te maken heeft het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft Ontwerpen in Beeld ontwikkeld.
Lees meer

 
 
20160603-LU0306160141kl

Basisschoolleerlingen deden een eigen onderzoek, schreven daarover een werkstuk en kwamen naar Leiden voor de afsluiting van het traject onderzoekend leren.
Lees meer

 
 
Wetenschapsknooppunt EUR 110511 (55)

Wil jij ook leren hoe jij zelf aan de slag kan met onderzoekend en ontwerpend leren in de klas aan de hand van eigen gemaakte lessen? Dan is deze workshop iets voor jou.
Lees meer

 
 
IMG_1600

Hoe kun je op een leuke manier de tafels leren? Dat was de ontwerpvraag waar vier scholen aan gewerkt hebben in de Designed by Kids-wedstrijd. Het winnende ontwerp: de knallende X-bom!
Lees meer

 
 
 
 
 
Locaties
 
  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Leiden
Hanny Gijsman
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl
071 527 34 78

  TU Delft

Wetenschapsknooppunt Delft
Eveline Holla
wetenschapsknooppunt@tudelft.nl
015 278 69 66

  Erasmus Universiteit Rotterdam

Wetenschapsknooppunt EUR
Rowan Huijgen
wetenschapsknooppunt@eur.nl
010 408 9670