terug naar overzicht

8 oktober: Weekend van de Wetenschap

7 september 2023 — Wetenschapsknooppunt EUR

Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat je het doorhebt. Het is de basis van onze kennis over de wereld om ons heen. Kom jij dit ook ontdekken op ons wetenschapsfestival?

Op zondag 8 oktober 2023 tussen 12.00 en 15.00uur zullen diverse EUR-organisaties, waaronder het Academisch Outreach Programma, het Wetenschapsknooppunt en diverse faculteiten, kinderen en hun ouders meenemen in de boeiende wereld van wetenschap en techniek op de campus van de Erasmus Universiteit aan de Burg. Oudlaan in Rotterdam. Er zijn diverse workshops en andere doorlopende activiteiten gericht op kinderen van 8 tot 14, maar ook voor de ouders en broertjes/zusjes is er genoeg te doen. 

Het thema van dit jaar is ‘Hoe werkt het?’. Heb jij altijd al een robot willen besturen of door middel van AI kunst willen maken? Dan mag je deze dag niet missen. We willen kinderen inspireren om de wereld om hen heen te ontdekken en begrijpen en we laten zien hoe wetenschap elk aspect van ons dagelijks leven doordringt.  

Kom jij ook ontdekken wat wetenschap op de Erasmus Universiteit inhoudt? We kunnen niet wachten om jullie daar te zien en er samen met kinderen en ouders een leuk en leerzaam weekend van te maken!  

Meer informatie en aanmelden kan alvast op https://www.eur.nl/weekend-van-de-wetenschap-8-oktober-2023 

 Tot dan!