terug naar overzicht

Aanbod EUR

2 juli 2018 — Wetenschapsknooppunt EUR

Het Wetenschapsknooppunt EUR heeft inmiddels een breed aanbod aan programma’s ontwikkeld voor leerlingen van het PO en het VO.  Aanmelden voor deelname volgend schooljaar kan nu!

Aanbod PO

Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen van groep 7 en 8 biedt het WK|EUR het Erasmus Junior College met diverse lessenreeksen rond de thema’s Gaming, Rechten, Filosofie, Economie, Psychologie en Geneeskunde. Na een startcollege op de Erasmus Universiteit, gaan leerlingen gedurende 6 weken aan de slag met een eigen onderzoek onder begeleiding van student-docenten. De reeks wordt afgesloten met een bedrijfs- of museumbezoek.

Een dagje meedraaien als student? Ook dat kan in een van de  kindercolleges. Na een voorbereidende les op school volgen leerlingen een college van een wetenschapper op de universiteit. Vol nieuwe kennis en inzichten sluiten de leerlingen het thema af met een laatste les op school.

Op locatie van uw eigen school kennismaken met onderzoekend leren kan met onze losse  workshops of workshopreeks verzorgd door student-docenten.

Ook voor leerkrachten bieden wij verschillende workshops in het kader van professionalisering.

Aanbod VO

Het Erasmus Discovery Programme is een multidisciplinair programma van een dagdeel waarin leerlingen van vwo 3 kennis maken met de Erasmus Universiteit. Tijdens het programma met het thema “ondernemerschap” of “waarom is iedereen anders” werken we aan academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden  die leerlingen nodig hebben als ze later gaan studeren.

In het Erasmus Science Programme kunnen leerling uit VWO3  ervaren hoe het is om zelf wetenschappelijk onderzoek te doen. Na een startcollege op de Erasmus Universiteit in het thema “ons brein en de vrije wil” of “haven van de toekomst” gaan leerlingen onder begeleiding van studenten gedurende 20 weken aan de slag met onderzoek.

Verdieping aanbrengen of kwaliteit verhogen van het profielwerkstuk kan met het Erasmus Research Programme.

Ook voor docenten bieden wij professionalisering.

Interesse?

Scholen die geïnteresseerd zijn in wetenschap in de klas via de Erasmus Universiteit kunnen contact opnemen met Tilly Schildt, T (010) 408 2714. Aanmelden voor een of meerdere arrangementen voor volgend schooljaar kan vanaf nu!