terug naar overzicht

Aanmelden Meet the professor

5 september 2023 — Wetenschapsknooppunt ZH

Dit jaar een echte professor in de klas? Aanmelden voor Meet the professor is mogelijk in Delft, Rotterdam en de regio Leiden/Den Haag!

Kennismaking

Kinderen maken kennis met onderzoek en wetenschappers, dankzij een les van een professor in hun eigen klas. In een aantal korte voorbereidende lessen ontdekken de leerlingen  steeds meer over de professor die bij hun in de klas zal komen.

Lesmateriaal

De leerkracht biedt de lessen op zelfgekozen momenten aan in de periode voorafgaand aan het klassenbezoek aan de hand van kant en klaar lesmateriaal. Er zijn voor de school geen kosten verbonden aan het materiaal of aan de activiteit.

Delft

Met Meet the Professor viert de TU Delft haar Dies Natalis (verjaardag) samen met Delftse basisscholen. Tijdens Meet the Professor geven professoren van de TU Delft een gastles op Delftse basisscholen over hun eigen onderzoek. De lessen worden gegeven in groep 7 en 8. Op 12 januari 2024 zullen professoren weer in toga op de fiets naar basisscholen gaan, om basisschoolleerlingen van een gastles te voorzien.
>> AANMELDEN DELFT (voor 15 oktober 2023)

Rotterdam

Op 23 mei 2024 verzorgt het Wetenschapsknooppunt EUR Meet the Professor. Tijdens deze dag gaan professoren van de EUR op de fiets de stad in om op diverse basisscholen kinderen te laten kennismaken met het werk en onderzoek van een professor.
>>AANMELDEN ROTTERDAM

Regio Leiden/Den Haag

Het Wetenschapsknooppunt Leiden organiseert voor de 6e keer Meet the professor voor groep 7 van reguliere basisscholen in de regio Leiden/Den Haag, de vestigingsplaatsen van de Universiteit Leiden. Alle lessen vinden plaats om 11.00 uur op donderdag 8 februari 2024. Op deze dag wordt 448e de dies natalis (verjaardag) van de Universiteit Leiden gevierd.
>>AANMELDEN REGIO LEIDEN/DEN HAAG (voor 1 november 2023)