terug naar overzicht

Alle Scholen Verzamelen – eerste terugblik

9 december 2022 — Wetenschapsknooppunt EUR

Op 9 november vond de onderzoeksdag van Alle Scholen Verzamelen 2022 plaats met het project ‘Wij vinden!’.

Ongeveer 3000 kinderen van 76 basisscholen door heel Nederland namen deel aan het project dat georganiseerd werd door de Wetenschapsknooppunten in samenwerking met Karlijn Hermans en Yara Toenders. Zij gingen ieder naar een basisschool in respectievelijk Leiden en Rotterdam waar het onderzoek werd uitgevoerd: Basisschool Anne Frank in Leiden en Quadratum in Rotterdam.

Geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen zich hadden voorbereid en met de interviews aan de slag gingen. Bij het invullen van de resultatenposters viel het op dat er soms grote verschillen waren tussen de klassen-top 5 en de top 5 van de sleutelfiguur. Maar ook dat er soms maar erg weinig verschil in zat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderzoekers Yara en Karlijn hebben over deze dag een blog gemaakt die je kan vinden op https://www.wetenschapsknooppunten.nl/alle-scholen-verzamelen/Sfeerverslag%20onderzoeksdag/

Ook de Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden hebben een mooi artikel gemaakt over deze dag.

Als team hebben wij enorm veel plezier beleefd aan het ontwikkelen van het de lessen en opzetten van het onderzoek. We kunnen niet wachten tot we in februari de eerste resultaten kunnen delen!