terug naar overzicht

Alle Scholen Verzamelen gaat door!

10 december 2021 — Wetenschapsknooppunt ZH

Ook in de jaren 2022, 2023 en 2024 zal een editie van deze citizen science activiteit georganiseerd worden en gaan leerlingen als echte wetenschappers aan de slag.

Echt wetenschappelijk onderzoek

Alle Scholen Verzamelen is een bijzonder project, georganiseerd door alle Wetenschapsknooppunten door heel Nederland. Het is een citizen science onderzoek, speciaal gericht op kinderen. Dit betekent dat onderzoekers van de universiteit de hulp inschakelen van kinderen uit het hele land, om samen een onderzoeksvraag op te lossen. Leerlingen in groep 7 en 8 uit heel Nederland gaan gezamenlijk op één dag data verzamelen voor een echt wetenschappelijk onderzoek.

Bèta Outreach

De wetenschapsknoopunten van Nederland hebben gezamenlijk een bijdrage ontvangen van BètadecanenNL. Via dit platform stellen de bètadecanen van de Nederlandse universiteiten gezamenlijk geld beschikbaar voor landelijke outreach- en voorlichtingsprojecten. Dankzij deze bijdrage kunnen 3 nieuwe edities georganiseerd worden.

Selectie van onderzoek

Op dit moment kunnen wetenschappers hun onderzoek aanmelden bij de wetenschapsknooppunten om in aanmerking te komen voor het onderzoek van een van de volgende 3 edities. De selectie hiervan zal naar verwachting begin 2022 afgerond zijn. Het gekozen thema van 2022 zal vervolgens bekend gemaakt worden via www.wetenschapsknooppunten.nl/alle-scholen-verzamelen. Houd deze website in de gaten om te zijner tijd aan te melden!