terug naar overzicht

Co-design with kids op radio 1

18 mei 2016 — Wetenschapsknooppunt Delft

Leerlingen van groep 7 van Octantbasisschool de Ackerweide hebben afgelopen maand samen met onderzoekers van de TU Delft hun prototypes getest met enthousiaste kinderen van groep 6.

Leerlingen testen hun eigen spellen

Leerlingen testen hun eigen lessen/toestellen

Bij de test was verslaggever Jeroen van Radio 1 aanwezig. Hij wilde er achter komen of de gymlessen en –toestellen die kinderen bedenken en maken specialer zijn dan die van volwassenen. Nieuwsgierig naar de antwoorden van de leerlingen? Hier kunt u het interview beluisteren.

Het project en het testen was motiverend: “We doen anders ook onderzoek, maar dan googlen we het. Dit is echt onderzoek waarin je alles zelf moet doen!”

Workshop 25 mei

Op 25 mei 2016 geven TU Delft onderzoekers Fenne van Doorn en Remke Klapwijk in Leiden een workshop voor andere scholen die ook ‘een gymzaal van de toekomst’  willen ontwerpen. Kom dus ook naar de dag van het  Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland. Meer informatie over deze dag en aanmelden kan hier.

Meer informatie

Volg ook de facebookpagina van Co-design with kids voor meer foto’s, updates en filmpjes. In onze vorige nieuwsbericht over Co-design with kids is tevens meer achtergrondinformatie te vinden.