terug naar overzicht

Collegetour André Kuipers

16 januari 2020 — Wetenschapsknooppunt ZH

Combineer het inspirerende verhaal van André Kuipers met hands on workshops van experts en je weet als onderwijsprofessional dat je een prachtig programma zal volgen! Terugblik op de mooie bijeenkomst van 15 januari.

Inspirerend

Of André Kuipers nu optreedt in een televisieprogramma voor kinderen, voor een volle zaal in het theater staat of zich richt tot pabostudenten en leerkrachten: hij weet iedereen te inspireren. Het verhaal blijft globaal hetzelfde, want de ruimtereis die hij heeft gemaakt verandert niet meer. Maar toch legt hij voor iedere doelgroep en bij iedere bijeenkomst andere accenten. Hij weet precies wat relevant is voor zijn publiek en dat maakt hem een bijzondere en prettige spreker.

Missie

De boodschap van André voor het onderwijs is duidelijk: “Techniek is overal, we gebruiken het iedere dag. Breng techniek dus ook in de klas: de kinderen zijn er nieuwsgierig naar!” Aangezien we kinderen opleiden voor een wereld die we nog niet kennen, maar waarvan we wel weten dat die steeds technischer wordt, kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met techniek, aldus André.

Workshops

Na de lezing van André volgden de deelnemers 2 workshops op het gebied van wetenschap, technologie, taal en filosofie, met uiteraard aandacht voor onderzoekend en ontwerpend leren. Deze workshops werden verzorgd door leerkrachten, docenten van de hogeschool Thomas More en medewerkers en studenten van de universiteiten in Zuid-Holland. Leerkrachten van verschillende scholen en pabostudenten wisselden in deze workshops veel ervaringen uit. Wil je ook een keer jouw kennis delen en een workshop verzorgen bij een bijeenkomst voor leerkrachten en/of pabostudenten? Laat het ons weten!

“We hebben maar 1 wereld: wees er zuinig op!”

Workshop ‘creatief denken’.

Partners
Deze bijeenkomst is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland, het Expertisecentrum voor Wetenschap & Technologie Zuid-Holland, de Thomas More Hogeschool, de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs en het Platform Talent voor Technologie.