terug naar overzicht

Conferentie 7 oktober Burgers’ Zoo

4 september 2015 — Wetenschapsknooppunt Delft

Nieuwsgierigheid, exploreren, redeneren, inzicht, creativiteit en bèta. Hoe kun je talentontwikkeling voor wetenschap & techniek stimuleren bij kinderen van 3-14 jaar?

Op de conferentie ‘Daarom is geen reden!’ op woensdag 7 oktober, hoort u de antwoorden van de wetenschap. Er zijn lezingen, workshops en een informatiemarkt. Onder begeleiding van wetenschappers kunt u oefenen met leer- en speelmateriaal, dat speciaal door hen is ontwikkeld en onderzocht op tientallen scholen.

De conferentie is opgezet door TalentenKracht, een samenwerking van onderzoekers van zeven universiteiten. Tien jaar is er onderzoek gedaan naar talent vanuit verschillende invalshoeken, zoals pedagogiek, neuro- en ontwikkelingspsychologie, onderwijskunde, reken- en science-educatie en taalverwerving.

De conferentie vindt heel toepasselijk plaats op woensdag 7 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek. Want ook in de Kinderboekenweek staan wetenschap & techniek centraal. De locatie is heel bijzonder: Burgers’ Zoo in Arnhem. Als conferentiedeelnemer krijgt u een speciale rondleiding door de dierentuin.

De kosten zijn € 30 per persoon, inclusief lunch, rondleiding door Burgers’ Zoo en parkeren. Programma en aanmelden: www.talentenkracht.nltalentkracht2