terug naar overzicht

Drinkable Rivers

14 januari 2020 — Wetenschapsknooppunt ZH

Voor Alle Scholen Verzamelen 2020 gaan zo veel mogelijk schoolklassen (groep 7 of 8) door heel Nederland waterkwaliteit meten bij hen in de buurt. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 maart a.s.

Waterkwaliteit

De Wetenschapsknooppunten focussen zich dit jaar voor de nieuwe editie van Alle Scholen Verzamelen op het monitoren van waterkwaliteit in samenwerking met Drinkable Rivers! Drinkable Rivers laat lokale mensen hun rivier weer ervaren en monitort samen met hen de waterkwaliteit. Met dit zogenoemde citizen science project verzamelt Drinkable Rivers niet alleen waardevolle data over de waterkwaliteit van zoete wateren in Europa, maar vergroten ze vooral de betrokkenheid en het bewustzijn over de waarde van ons water.

Week van Ons Water

Voor Alle Scholen Verzamelen 2020 gaan zo veel mogelijk schoolklassen door heel Nederland aan hun zoetwater oever (rivier, kanaal, of sloot) aan de slag met het meten van de waterkwaliteit. Deelnemende scholen ontvangen per aangemelde klas een meetpakket met daarin alle benodigde materialen om het onderzoek uit te voeren.┬áDe metingen zullen plaatsvinden in de ‘Week van Ons Water’, dus reserveer alvast in de agenda: 15 mei 2020.

Onderzoek

Drinkable Rivers werkt in dit internationale en langlopende onderzoek onder andere samen met University College Roosevelt om de verzamelde data te analyseren. Meer informatie is te vinden op www.drinkablerivers.org (nu nog Engelstalig, z.s.m. ook in het Nederlands).

Aanmelden

Per 1 maart a.s.is aanmelden voor Alle scholen verzamelen 2020 mogelijk via: https://www.wetenschapsknooppunten.nl/alle-scholen-verzamelen/.