terug naar overzicht

Duurzaamheid: een nieuw thema bij onze Junior Colleges

7 september 2023 — Wetenschapsknooppunt EUR

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.

“Ben jij wel duurzaam bezig?”

Wat is dat nou eigenlijk? Duurzaamheid? Hoe veel invloed heb jij als leerling op hoe duurzaam jouw school is? Of je eigen gezin? En hoe meet je dat? En kun je hier zelf nog iets aan doen? We gaan op onderzoek naar o.a. afval, energieverbruik, voeding en veel meer!

In deze lessenreeks maken leerlingen kennis met begrippen als duurzaamheid, duurzame ontwikkelingsdoelen en ecologische voetafdruk. De leerlingen maken door middel van verschillende onderzoeken inzichtelijk in hoeverre zij en hun school duurzaam handelen en hoe zij hun ecologische voetafdruk kleiner kunnen maken.

Hebben de plusleerlingen al meerdere andere thema’s gevolgd en zijn jullie als school toe aan iets nieuws? Dan is dit een welkome aanvulling op de huidige thema’s van onze lessenreeksen.

Dit is een nieuw thema bij onze Erasmus Junior Colleges. Na een openingscollege op de EUR op 3 oktober gaan de kinderen in de eigen (plus)klas in 6 lessen met het thema aan de slag en hun eigen onderzoek doen. Het thema Duurzaamheid is alleen geschikt indien de kinderen al meerdere lessenreeksen gevolgd hebben.

Wil je nog meedoen met de lessenreeks en bij het openingscollege op 3 oktober zijn? Meld jouw klas dan snel aan op onze website!