terug naar overzicht

E-tivities

8 april 2020 — Wetenschapsknooppunt EUR

Op een, voor kinderen, aansprekende manier aan de slag met onderzoekend leren. Onze E-tivities zijn geschikt voor de hele klas en zorgen dat leerlingen spelenderwijs en stap voor stap kennis maken met onderzoekend leren.

Er zijn vijf online animaties waardoor leerlingen gemakkelijke aan de slag kunnen met onderzoekend leren. Deze animaties zijn een combinatie van een digitale instructie-animatie, filmpjes van wetenschappers en bijbehorende praktische onderzoeksopdrachten voor in de klas of thuis.

Voor Het thema Geneeskunde hebben wij een apart leerlingboekje ontwikkeld, zodat de leerlingen zelfstandig (of in tweetallen, op afstand) aan de slag kunnen. De thema’s Filosofie, Psychologie, Economie en Rechten hebben een docentenhandleiding met de opdrachten voor de kinderen.

De animaties geven een goede houvast voor kinderen hoe ze een onderzoeksvraag en bijpassend onderwerp kunnen bedenken maar vanzelfsprekend is er veel ruimte voor de eigen interesse van de leerlingen.

De E-tivities en bijbehorende instructies zijn gratis beschikbaar! Op onze website kunt u de gratis docent-instructies aanvragen. Hier is het aparte leerlingboekje voor de Geneeskunde E-tivity als download te vinden.