terug naar overzicht

Ei-beschermer ontwerpen

7 april 2020 — Wetenschapsknooppunt Delft

Zin om een keer iets anders te doen met het gezin? Dat kan! Voor een afstudeeronderzoek zijn we op zoek naar gezinnen met kinderen tussen 10 en 12 jaar die mee willen helpen.

Momenteel zit iedereen veel thuis en wordt er veel gevraagd van de creativiteit van gezinnen om het thuis zo aangenaam mogelijk te maken. Het is niet zo gek als jullie op een gegeven moment even niet meer weten hoe je een dag gevuld krijgt. Mogelijk kunnen wij helpen met een deel van jullie dag vullen en helpen jullie ons gelijk in een onderzoek.

Voor de afstudeeropdracht van Iris Rattink bij Wetenschapsknooppunt TU Delft zijn we op zoek naar gezinnen met (meerdere) kinderen tussen de 10 en 12 jaar die een ontwerpopdracht willen uitvoeren. De opdracht houdt in dat de kinderen bescherming voor een ei ontwerpen zodat je het ei van 2 meter kan laten vallen zonder dat het stukgaat.

Voor het onderzoek is het van belang dat er minstens twee kinderen samen aan de opdracht werken, dit kunnen broertjes en zusjes zijn of vriendjes en vriendinnetjes. Het uitvoeren van de complete opdracht zal zo’n 2,5 uur in beslag nemen en is te verdelen over meerdere momenten naar eigen behoefte.

Wat kunnen jullie van ons verwachten en wat verwachten wij van jullie? Wij zullen jullie voorzien van materialen en een stappenplan met daarin uitgelegd hoe jullie de ontwerpopdracht moeten aanpakken. Wij verwachten van jullie dat, mits mogelijk, de ontwerpactiviteiten worden opgenomen en we na het uitvoeren de kinderen een aantal vragen kunnen stellen (via bijv. Skype) over het proces.

Hebben jullie interesse om mee te doen, of hebben jullie nog wat vragen voordat je een beslissing kan maken? Neem dan contact op met Iris Rattink via I.A.Rattink@student.tudelft.nl.

Lieve leerkracht,

  • Wilt u bovenstaand bericht eventueel doorgeven aan gezinnen waarvan u verwacht dat ze mee willen werken?
  • Wilt u zelf ook meehelpen/meedenken over dit onderwerp? Iris heeft een tool ontwikkeld om leerlingen te helpen met het prototypen. Het zou heel fijn zijn als u tijd heeft om deze tool te bekijken en feedback te geven aan de hand van een paar vragen. Neem dan contact met haar op via bovenstaand mailadres.

Alvast heel erg bedankt!