terug naar overzicht

Erasmus Junior College op de Erasmus Universiteit

4 juni 2015 — Wetenschapsknooppunt EUR

Het wetenschapsknooppunt EUR is expert op het gebied van onderzoekend leren. Middels diverse oriënterende en verrijkende modules, die gestoeld zijn op de principes van onderzoekend leren maken wij wetenschap toegankelijk in de klas.

Een van onze meest gewaardeerde programma’s is het Erasmus Junior College: intensief verrijkingsonderwijs speciaal voor meer- en hoogbegaafde leerlingen uit groep 7 en 8.

Tot voor kort werden deze lessen enkel bij u op school verzorgd voor uw eigen plusgroepen. Vanaf dit collegejaar is het ook mogelijk om individuele leerlingen aan te melden voor de reeks tegen een gereduceerd tarief. De leerlingen worden met deelnemers van andere basisscholen ingedeeld in een klasje bestaande uit 15 scholieren en vormen samen het “Erasmus Junior College Klasje”

Vooral voor scholen die geen speciale plusklas hebben, of weinig hoogbegaafde kinderen hebben is dit een zeer geschikt programma.

In zes lessen gaat een aankomend wetenschapper met uw leerlingen aan de slag met onderzoekend leren in een bepaald wetenschapsdomein. Een openingscollege op de Erasmus Universiteit door een hoogleraar vormt het startpunt van de reeks en ook een bedrijfs- of museum bezoek behoort tot de mogelijkheden. Er is keuze uit de thema’s: filosofie, economie, geneeskunde, psychologie en rechten.

Deelname aan het Erasmus Junior College biedt begaafde leerlingen een intellectuele uitdaging een brengt hen in contact met een andere denkwereld en andere taal. Zij gaan aan de slag met onderzoekend leren en verwerven spelenderwijs academische vaardigheden als luisteren, argumenteren, vragen stellen en onderzoeken. Bovenal beleven alle deelnemers veel plezier aan deze programma’s.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Neem contact op met Tilly Schildt via
010 – 408 27 14 of wetenschapsknooppunt@eur.nl.