terug naar overzicht

Erasmus Science Programme op afstand

25 april 2024 — Wetenschapsknooppunt EUR

Zit jouw school buiten ons verzorgingsgebied maar ben je wel op zoek naar invulling voor het extracurriculaire programma bij jouw VWO?

De afgelopen jaren kregen wij veel verzoeken van scholen buiten de regio Rotterdam om deel te nemen aan ons Erasmus Science Programme.

Om deze scholen tegemoet te komen hebben wij een variant ‘op afstand’ ontwikkeld!

In deze variant bent u met uw leerlingen (max 15) van harte welkom op onze kick-off waarbij 3 wetenschappers het thema ‘Ons Brein en de Vrije Wil” vanuit verschillende professies benaderen. (Filosofie, Geneeskunde en Psychologie).

U ontvangt van ons een powerpoint, docentenhandleiding en leerling boekjes waarmee de leerlingen aan de slag gaan. Op deze manier kunt u de mini-colleges zelf verzorgen en en de leerlingen tussentijds begeleiden.

Tevens bent u weer van harte welkom om dit project met alle deelnemende scholen gezamenlijk af te sluiten en geven we van elke deelnemende school enkele onderzoeksgroepjes de kans om hun onderzoek te presenteren voor een groot publiek.

Wilt u meer informatie over het Erasmus Science Programme? Kijk dan op onze website. ┬áBent u ge├»nteresseerd in deze nieuwe variant ‘op afstand’? mail dan naar wetenschapsknooppunt@eur.nl