terug naar overzicht

Expertisecentrum W&T Zuid-Holland van start

1 mei 2015 — Wetenschapsknooppunt Delft

Scholen kunnen vanaf nu bij het EWT Zuid-Holland subsidiegelden aanvragen voor professionalisering en verduurzaming op het gebied van W&T. Wetenschapsknooppunt ZH kan u daarbij helpen!

kickoff3_blastOp 10 april j.l. vond de kick-off van het EWT Zuid-Holland plaats. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst gaven Kwartiermaker Wim Schut en Michael van der Meer op een spetterende manier de ‘kick-off’ van het expertisecentrum.

Vervolgens nam volksfilosoof Bas Haring de aanwezigen mee in de wondere wereld van Wetenschap & Technologie waar het stellen van vragen, verwondering en het prikkelen van nieuwsgierigheid aan de orde van de dag zijn.

Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg van de gemeente Rotterdam én bestuurlijk trekker van het Techniekpact Zuidwest overhandigde kwartiermaker Wim Schut een waardecheque van een bedrag van € 1.348.585,- wat ten goede komt aan de basisscholen in Zuid-Holland.

U kunt bij het EWT Zuid-Holland subsidieaanvragen op een van de tien thema’s zoals beschreven in de flyer. De eerste tranche aanvragen loopt van 30 april 2015 tot 10 juli 2015. Het aanvraagformulier kunt u opvragen bij projectleider Hein van den Bemt via info@ewtzh.nl

Binnen het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland (EWT Zuid-Holland) bundelen schoolbesturen, wetenschapsknooppunten, pabo’s, bedrijfsleven en Science Centra hun krachten om scholen en schoolbesturen te ondersteunen bij het invoeren en op hoger niveau brengen van Wetenschap & Technologie in het basisonderwijs.

Bekijk hier meer informatie over het expertisecentrum en hier de roadmap met meer achtergrond informatie.