terug naar overzicht

Finalist Museumeducatieprijs 2017

12 juli 2017 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Het project Verwonderpaspoort, waarin het Wetenschapsknooppunt Leiden participeert, maakt kans op de Museumeducatie Prijs 2017 in de categorie ‘best lopende project’. Kijk mee met de jury!

Project

LU_2201160136

Zelf maken.

Het Verwonderpaspoort helpt om leerlingen te enthousiasmeren voor de wereld van Natuur, Wetenschap, Technologie en Duurzaamheid. Alle Leidse educatieve aanbieders op dit gebied werken samen in het project. In november wordt duidelijk of de partners van het Verwonderpaspoort de Museumeducatie Prijs 2017 van 40.000 euro ontvangen voor doorontwikkeling van het project.

Praktijk

20150924-LU_2309150052kl

Zelf ervaren.

Op dinsdagmiddag 26 september a.s. zal de jury van de Museumeducatie Prijs een locatiebezoek afleggen om een indruk te krijgen hoe het project in praktijk werkt. Alle partners van het Verwonderpaspoort en wethouder Paul Dirkse (Onderwijs, Sport en Duurzaamheid) zullen daarbij aanwezig zijn. Wilt u deze bijeenkomst ook bijwonen en ervaren hoe het Verwonderpaspoort in de praktijk werkt? Stuur ons even een mail.

Wat gaan we doen in het nieuwe schooljaar?

LU_2201160148

Zelf ontdekken.

Activiteiten op het gebied van Natuur, Wetenschap, Technologie en Duurzaamheid zijn het hele jaar door te boeken; er is aanbod voor alle groepen. De activiteiten zijn ook beschikbaar voor scholen buiten Leiden, alleen momenteel nog zonder Verwonderpaspoort. Bij een eventuele toekenning van de Museumeducatie Prijs 2017 kan begonnen worden met een stapsgewijze uitbreiding van de regio waarin het Verwonderpaspoort wordt aangeboden.

Leren ging ook door in de vakantie

Auke-Florian

Zelf onderzoeken.

Voor alle kinderen in Leiden die al een Verwonderpaspoort hadden ontvangen, is in de Verwonderwereld een vakantie-eiland ingericht. Niemand minder dan Willem Wever-presentator Auke-Florian Hiemstra ontvangt de kinderen op zijn eigen inspirerende koraaleiland, waar van alles te leren valt over koraal en over onderzoek doen.

Hoe werkt het Verwonderpaspoort?