terug naar overzicht

Gratis online lessenserie over het brein en mentale gezondheid

11 juni 2024 — Wetenschapsknooppunt EUR

Iets is pas een probleem als je er zelf last van hebt. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld zoveel moeite met concentreren dat school heel lastig is.

En verschillen in gedrag en gevoelens tussen kinderen zijn heel goed en normaal. Iedereen is bijvoorbeeld weleens bang, maar op verschillende momenten.

Deze online lessenserie voor groep 6 t/m groep 8 gaat over mentale gezondheid en het brein. We vinden het belangrijk dat kinderen meer weten over angst, concentratie, eten en bewegen. In deze lessenserie leren kinderen bijvoorbeeld dat iedereen weleens bang is, hoe eten en bewegen je schoolwerk beïnvloeden en wat je kunt doen als je last hebt van concentratieproblemen. Wij zijn onderzoekers, dus we leggen ook uit hoe wij dit bestuderen, zodat de kinderen tegelijkertijd een beter beeld krijgen van de wetenschap.

Het idee van deze lessenserie is dat leraren zo min mogelijk hoeven doen. De kinderen worden door de onderzoekers aan het werk gezet in de video’s en er zijn duidelijke instructies voor de start/tussen/eind-opdrachten.

De lessenserie is te vinden op www.inmijnhoofd.nl