terug naar overzicht

Hoe is het nu met…

22 juni 2020 — Wetenschapsknooppunt Delft

Weet u het nog? Leerlingen ontwerpen een nieuwe tijdsaanduider voor de gemeente Delft. Het winnende team van deze ontwerpopdracht is inmiddels volop aan de slag om er een echt product van te maken.

Hoe kun je tijd ‘zichtbaar’ maken op het stadskantoor van Delft? Met die ontwerpopdracht zijn 7 klassen uit Delft afgelopen schooljaar in de weer geweest. Op dit moment kunnen bezoekers en medewerkers (die zelf geen tijd bij zich hebben) nergens zien hoe laat het is. Een klok ophangen ligt voor de hand, maar dat kan leuker/spannender/origineler! Afgelopen februari hebben de leerlingen hun ontwerpen gepresenteerd voor een vakjury: lees meer.

Nu de scholen weer van start zijn, ging het winnende ontwerpteam langs bij ontwerpbureau Kiss the Frog, dat hen gaat helpen om er een echt werkend product van te maken. Want we willen natuurlijk dat dat mooie ontwerp volgend jaar echt in het stadskantoor hangt! De meiden hadden niet stilgezeten: tijdens het bezoek aan de open dagen van middelbare scholen, deden ze nieuwe ideeën en inspiratie op om hun ontwerp nog beter te maken. Komende weken gaan ze nog aan de slag met het maken van een animatiefilm als onderdeel van het eindproduct en staan ze paraat om Bart van het ontwerpbureau te adviseren.

We houden ze in de gaten! Wordt vervolgd…

Update: inmiddels is bij de gemeente Delft de kogel door de kerk: de “klok” gaat er komen! Hoera!!