terug naar overzicht

Inspiratiesessie

2 december 2022 — Wetenschapsknooppunt Leiden

De vraag is het antwoord, met perspectiefgericht onderwijs. Volg ook de online inspiratiesessie op 26 januari 2023.

Wil je dat leerlingen:

  • zelf vragen leren stellen over allerlei onderwerpen en hierbij (kritisch) antwoorden kunnen zoeken;
  • verbanden tussen onderwerpen kunnen zien en leren;
  • zich kunnen verdiepen en verbreden (in de leerstof of bijvoorbeeld een werkstuk);
  • hun eigen interesses en talenten ontdekken?

Dan is perspectiefgericht onderwijs iets voor jou!

Inzetten

Met perspectiefgericht onderwijs ligt de nadruk op vragen in plaats van vertellen, verbreden en verdiepen in plaats van versnipperde lesstof, verbinden in plaats van verdelen, en op leren van en met elkaar.Ā Waarbij kun je dit inzetten? Bij wereldoriĆ«ntatie of thematisch onderwijs, onderzoekend leren of vraaggestuurd onderwijs, bijvoorbeeld.

Meer weten?

Volg dan onze online inspiratiesessie over perspectiefgericht onderwijs. Deze inspiratiesessie vindt plaats op 26 januari 2023 en wordt gegeven door Katy Lips van het Wetenschapsknooppunt Leiden. De inloop is vanaf 15.30 uur, we starten om 15.45 uur. De workshop duurt tot 17 uur. Er zijn aan deelname geen kosten verbonden. De doelgroep bestaat uit leerkrachten en plusklasleerkrachten van basisscholen, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

Wat leer je tijdens de workshop?

Na afloop weet je hoe je een les kunt maken met perspectieven, waarbij je de regie bij de leerlingen legt of in eigen hand houdt. Je leert leerlingen met andere ogen te kijken naar een onderwerp en helpt ze bij het stellen van leerzame vragen vanuit verschillende invalshoeken.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot 12 januari 2023 via het het online aanmeldformulier. De workshop is bedoeld voor leerkrachten en andere belangstellenden.