terug naar overzicht

Kindercollege; net echt!

6 februari 2020 — Wetenschapsknooppunt EUR

Een college door een echte wetenschapper in een van onze collegezalen.

Een Kindercollege is een interessante, verrijkende activiteit voor nieuwsgierige leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Deze lessenreeks bestaat uit een les die door de eigen leerkracht op school wordt gegeven, een college door een wetenschapper op de Erasmus Universiteit en een afsluitende les, weer door de eigen leerkracht.

Alle materialen, inclusief een docentenhandleiding, worden (digitaal) door het Wetenschapsknooppunt aangeleverd. Het enige dat het de leerkracht kost is een uurtje lestijd en het kopiëren van de materialen. Als thema’s komen de invloed van reclame, ‘hoe (on)gezond is jouw leefomgeving?’ en de hebberigheid van mensen aan bod.

Een unieke manier om kennis te maken met de Erasmus Universiteit en het principe van het onderzoekend leren. We hopen deze onderzoekers in spe over een aantal jaar als student op de Universiteit terug te zien!

Op de volgende data hebben we nog plaats:

14 mei 2020: “Hebberig of toch niet?” door dr. Jan Stoop

3 juni 2020: “Hoe (on)gezond is jouw leefomgeving?” door Famke Mölenberg Msc (nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Meer info en aanmelden: https://www.eur.nl/onderwijs/services-voor-scholen/educatie-basisonderwijs/lessenseries/kindercollege