terug naar overzicht

Kindercollege over Jongeren en Mobiele telefonie in Vietnam en Laos

8 oktober 2014 — Wetenschapsknooppunt EUR

Dr. Roy Huijsmans – sociologisch onderzoeker naar jeugd en kinderen in Zuidoost Azië – vertelt over zijn onderzoek in de grensgebieden van Laos en Vietnam. Kinderen van groep 7 en 8 zijn welkom.

De mobiele telefoon

foto 2Denk je dat kinderen in arme, agrarische streken ook een mobiele telefoon hebben? En zo ja, waar gebruiken ze hem voor en hoe betalen ze dat? Roy Huijsmans deed onderzoek in Vietnam en Laos en ontdekte dat de mobiele telefoon daar een hele speciale rol speelt voor de jongeren.

 

Sociologisch onderzoek

Roy Huijsmans heeft kleinschalig, kwalitatief onderzoek verricht. Dat levert hele andere antwoorden op dan dat je kwantitatief (grootschalig) onderzoek doet. Huijsmans legt uit wat het verschil is en wanneer je voor welke methode kiest.

Lesbrief

Bij het college hoort een lesbrief. Hierin staat een voorbereidende opdracht beschreven en een verwerkingsopdracht. Op deze manier stimuleren we dat de kinderen zelf gaan nadenken over het onderwerp en zo doende meer uit het college halen. Alle drie de onderdelen beslaan circa 45 minuten.

Interesse om het college bij te wonen?

Het college vindt plaats op woensdagochtend 26 november op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deelname is vrij voor leerlingen van groep 7 en 8. Er is maximaal plaats voor 200 leerlingen.

Aanmelden kan via wetenschapsknooppunt@eur.nl en voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Tilly Schildt:  010 – 408 27 14