terug naar overzicht

Meet the professor – vooraankondiging

27 juni 2018 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Tijdens Meet the professor krijgen leerlingen uit groep 7 les van een echte professor.

Pilot

Op 8 februari 2019, de dies natalis oftewel verjaardag van de Universiteit Leiden, geven hoogleraren les op scholen in Leiden en Den Haag. Dit betreft een pilot ter ere van het 444-jarig bestaan van onze universiteit, die is gevestigd in beide steden waarin deze activiteit wordt aangeboden. Alle lessen zullen beginnen om 11 uur ’s ochtends.

Voorbereidende lessen

Onderzoekscyclus RGB web dichtIn 6 voorbereidende lessen, die de stappen van de onderzoekscyclus volgen, ontdekken de leerlingen steeds meer over de professor die bij hun in de klas zal komen.  Deze lessen worden verzorgd door de eigen leerkracht op basis van een compleet lessenpakket dat is ontwikkeld door het Wetenschapsknooppunt Leiden. De leerkracht biedt de lessen op zelfgekozen momenten aan in de periode (najaar/winter) voorafgaand aan het klassenbezoek.

Online aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit zal mogelijk zijn na de zomervakantie. Een berichtje ontvangen zodra het aanmeldformulier online beschikbaar is? Stuur even een mailtje naar het Wetenschapsknooppunt Leiden: wetenschapsknooppuntleiden@iclon.leidenuniv.nl.