terug naar overzicht

Meet-up in Delft: over OOL en inktvissen

16 april 2019 — Wetenschapsknooppunt ZH

De drie Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland kijken samen met stichting Techniek Educatie Delft terug op een succesvolle Meet-Up over Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL).

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst 3 april jl. in samenwerking met leerkrachten uit het basisonderwijs, met als doel om van elkaar te leren én elkaar verder te helpen. De Meet-up, die plaatsvond in het schitterende Teaching Lab van de TU Delft, begon met een inspirerende en superleuke opening van Auke-Florian Hiemstra over inktvissen. Wist u eigenlijk al dat alle inktvissen snavels hebben?

“Een inktvis in een potje?”

Aansluitend konden de leerkrachten door middel van diverse Pecha Kucha’s gedurende twee rondes kiezen welke onderwerpen ze het meest aanspraken en konden ze een workshop volgen bij de desbetreffende spreker. ‘Techniekles samen met ouders in de klas’, ‘ontwikkelen van een digitale leerlijn’ en ‘OOL met de maak-o-theek’ stonden onder andere centraal. Op deze manier werd er zowel verbredende als verdiepende informatie aangeboden en lieten de leerkrachten zich inspireren door de verschillende Wetenschapsknooppunten en door elkaar.INHOUD 2INHOUD 4

Aan het einde van de middag ging iedereen naar huis met allerlei praktische tips én handige hulpmiddelen om in hun eigen onderwijspraktijk toe te passen.

tafel

Uiteraard werd dit zeer geslaagde event afgesloten met een gezellige borrel. De Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland kijken terug op een zeer succesvolle Meet-up. Dank aan alle aanwezigen voor de actieve bijdragen en het enthousiasme!

Dit was voor herhaling vatbaar!

INHOUD 3