terug naar overzicht

Nascholing: Veerkracht

3 maart 2023 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Door aandacht voor je welbevinden en bewustwording van je eigen veerkracht ben je beter bestand tegen stressfactoren die jij of je leerlingen ervaren. Hoe veerkrachtig ben jij? Volg onze nascholing!

Op woensdag 19 april 2023 organiseert het ICLON van Universiteit Leiden een nascholingsdag voor het primair en voortgezet onderwijs. Het thema is dit jaar ‘Veerkracht’ (Lekker in je vel) en gaat over het sociaal, fysiek en mentaal welbevinden van leerlingen én leerkrachten.

Een gesprek over prestatiedruk, sociale media of de oorlog in Oekraïne; niet de makkelijkste gesprekken maar wel heel belangrijk voor het welzijn van jou en je leerlingen. Met een gezond welzijn ben je beter in het beheersen van bijvoorbeeld impulsbeheersing en emotieregulatie. Daarnaast geeft een goed welzijn een boost aan executieve vaardigheden, waardoor je effectiever kunt nadenken en handelen. Het blijvend aandacht besteden aan het welbevinden levert enorm veel winst op.

Welke workshop over veerkracht spreekt jou aan? Kies twee van de zeven workshops uit die op deze nascholingsdag worden gegeven: zo verken je bij de workshop ‘Boks!’ je motivatie, leerhouding en sociale skills en in de workshop ‘Leren + bewegen = plezier!’ ga je aan de slag met het creëren van een dynamische schooldag. Ben je liever in de natuur, kies dan voor de workshop ‘Op verhaal komen, wat doet de natuur met jouw verhalen?’. Kortom: keuze genoeg!

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 19 april 2023
  • Tijd:13.30 uur – 17.30 uur
  • Locatie: Pieter de la Courtgebouw,Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden
  • Kosten:Early bird (regulier en ONZ) = aanmelden voor 22 maart 2023: €89,-;
    ONZ tarief (na 22 maart aangemeld) €99,-;
    regulier tarief (na 22 maart aangemeld):f €115,-

Aanmelden

Mail naar nascholing@iclon.leidenuniv.nl.