terug naar overzicht

Nature Escaperoom

9 september 2018 — Wetenschapsknooppunt Delft

Onze collega's van Bètasteunpunt ZH hebben een escaperoom ontwikkeld met als thema natuur & biologie, voor leerlingen 9-13 jaar. Inmiddels een beproefd concept: durft uw klas deze uitdaging aan?

De Nature Escape Room heeft als doel om leerlingen op een speelse manier met de natuur bezig te laten zijn. Daarnaast moeten ze goed samenwerken om de puzzels op te lossen en de codes te kraken. Stap voor stap komen de leerlingen steeds dichter bij de verrassende ontknoping.

Praktische informatie over de escaperoom

Doelgroep: Leerlingen van 9-13 jaar

Groepsgrootte: de escaperoom is getest met groepen tot 12 leerlingen, maar is nu geschikt gemaakt voor hele klassen. De klas wordt verdeeld in 6 groepjes van 4-5 leerlingen.

Locatie: buiten (tuin/bos/schoolplein), maar kan desgewenst ook binnen gespeeld worden.

Tijdsduur: 50 min (exclusief opbouwtijd)

De escaperoom huren

De escaperoom is mobiel en kan door de gebruiker opgehaald worden bij de TU Delft. Als gebruiker zorgt u zelf voor een begeleider tijdens het spelen en brengt u de mobiele set na afloop weer terug naar de TU. De kosten zijn 60 euro voor een huur van 3 (werk)dagen.

Er is ook een escaperoom voor leerlingen in het voorgezet onderwijs (derde klas): zie hier voor meer informatie hierover.

Contact

Durft u de uitdaging aan? Mail naar wetenschapsknooppunt@tudelft.nl voor meer informatie.