terug naar overzicht

Nu inschrijven voor Beleggr

16 november 2015 — Wetenschapsknooppunt EUR

Beleggr is een interactief online spel waarin leerlingen uit groep 8 kennismaken met de wereld van beleggen. Om te scoren moeten kinderen vakoverstijgend denken en handelen. Iedereen kan meedoen!

Het spel

robeco1Samen met de groep volg je 6 weken lang 10 bedrijven en doe je voorspellingen over de ontwikkelingen binnen die bedrijven om zo een goede beleggingsstrategie te bepalen. De winnende groep ontvangt 1000 euro, die overgemaakt wordt aan een vooraf gekozen goed doel. Het spel start medio januari en eindigt in de Week van het Geld.

Samenwerken

Het spel is zeer leerzaam, kinderen zijn zowel met rekenen als wereldoriëntatie als begrijpend lezen bezig. Omdat ze gezamenlijk beslissingen moeten nemen, moeten ze overleg voeren, argumenten formuleren en dat alles op basis van samenwerking en actieve participatie. Het wedstrijdelement maakt het spel onwijs spannend en leuk.

Werkboekje als handleiding

Cover BeleggenRobeco en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken zo samen aan onderzoekend leren en financiële educatie. Naast het spannende spel is er een werkboek met achtergrondinformatie, tips en opdrachten over geld, sparen en beleggen. Handig als aanvulling op het spel en de opdrachten zijn divers: van het berekenen van rente en inflatie tot groepsdiscussies over wat goed is om te doen als je geld investeert. Een bedrijf groeit immers als het meer geld te besteden heeft en welke bedrijven zijn dan ook op de lange termijn goed voor de wereld?

Aanmelden?

Meer informatie? Bekijk het filmpje of neem contact op met Tilly Schildt op 010 – 408 27 14 of via wetenschapsknooppunt@eur.nl. Aanmelden kan via: www.beleggr.nl.