terug naar overzicht

Olympisch Delft

8 juni 2021 — Wetenschapsknooppunt Delft

Weet jij wat TU Delft en de Olympische Spelen met elkaar te maken hebben?

In Delft wonen topsportende studenten die meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio of die hard trainen voor de volgende Olympische Spelen. En, er werken onderzoekers aan de TU Delft die ervoor zorgen dat de Nederlandse sporters nóg sneller en beter zijn.

Pop-up college Olympisch Delft

Wil jij weten hoe je je als topsporter voorbereidt op de grootste sportwedstrijd van de wereld? En ben jij benieuwd hoe onderzoekers de fiets voor de baanwielrenners beter hebben gemaakt? Hoe de Nederlandse rolstoelsporters dankzij een speciale sensor meer kans hebben op een medaille? Hoe onze wielrenners dankzij een windtunnel, de ‘Ring of Fire’, nóg sneller fietsen?

Tussen 14 en 16 juni

Werk je op een basisschool in Delft, in groep 7 of 8? Yes, jij kunt jouw klas opgeven voor Olympisch Delft! Een echte onderzoeker komt bij jullie op het schoolplein of in de klas én jullie gaan in gesprek met een topsportende student. Overleg wanneer Olympisch Delft op jouw school langs kan komen tussen 14 juni en 16 juli en geef je op door een e-mail te sturen naar wijstad@tudelft.nl.

Interesse?

Werk je niet in Delft, maar vind je dit ook heel gaaf? Laat het ons weten, want wie weet kunnen we in het volgend schooljaar iets voor de hele regio organiseren, in een iets andere vorm.