terug naar overzicht

Onderzoekend en Ontwerpend Leren met André Kuipers

6 februari 2015 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Bijeenkomst op De Haagse Hogeschool, over onderzoekend en ontwerpend leren in de klas.

Als (aankomend) leerkracht doet u er alles aan om de talenten van uw leerlingen te ontplooien en ze vaardigheden mee te geven voor de toekomst.Het stimuleren van nieuwsgierigheid, creativiteit en probleemoplossend vermogen is hierbij belangrijk. De kern van wetenschap en techniek – namelijk onderzoekend en ontwerpend leren – geeft hiervoor een goede basis en past veel in vakken.

Uitnodiging

Om u te inspireren hoe u hiermee in de klas aan de slag kunt gaan, nodigen wij u uit voor een W&T Academie op dinsdag 10 maart bij De Haagse Hogeschool.

Wij hebben een geweldige inspirator van wetenschap en techniek uitgenodigd om u enthousiast te maken, namelijk astronaut André Kuipers. Als ambassadeur van het Techniekpact inspireert hij al met succes via een collegetour basisschoolleerlingen voor de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. Op 10 maart zal hij u met veel passie hierover vertellen en u op ontdekkingstocht meenemen aan de hand van foto’s en filmpjes van zijn ruimtereis.

Aansluitend op het plenaire deel krijgt u de mogelijkheid om via workshops van het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland, docenten van De Haagse Hogeschool en VHTO zelf aan de slag te gaan met inspirerende lesactiviteiten waarin onderzoekend en ontwerpend leren in uw klas centraal staan. Hierbij wordt aangesloten op het recent door de SLO ontwikkelde leerplankader voor wetenschap en technologie in het PO. U krijgt dus direct handvatten uitgereikt die u de volgende dag al in de klas kan toepassen!

Programma

12.30 uur Inloop en mogelijkheid om het Wetenschapsplein te bezoeken
13.00 uur Introductie Leonard Geluk, voorzitter CvB van De Haagse Hogeschool
13.15 uur Presentatie André Kuipers
14.15 uur Pauze en mogelijkheid om het Wetenschapsplein te bezoeken
14.30 uur Workshopronde 1
15.30 uur Workshopronde 2
16.15 uur Afsluiting / netwerkborrel

Locatie

Aula
De Haagse Hogeschool, hoofdvestiging
Johanna Westerdijkplein

Aanmelden

Wilt u meereizen met André Kuipers naar de wereld van wetenschap en techniek om te ontdekken hoe u onderzoekend en ontwerpend leren vorm kunt geven in het primair onderwijs? Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus geef u nu op door dit formulier in te vullen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Michel Hogenes
m.hogenes@hhs.nl
070 – 445 86 38

 

TP_LOGO_2014